LIVE TEXT | Război în Ucraina. Timpul joacă în favoarea ruşilor, afirmă un specialist în apărare

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Timpul joacă în favoarea ruşilor, afirmă un specialist în apărare

UPDATE 05:30 Timpul joacă în favoarea ruşilor, afirmă un specialist în apărare

Specialistul în apărare Roger Housen, Rusia este departe de a se declara învinsă. Mai mult de atât, el consideră că Ucraina va avea de înfruntat mai multe dificultăţi în următoarea perioadă.

"Există o chestiune cheie în acest conflict. Ea se referă la solidaritatea occidentală. Cât este ea de puternică? Alegerile de la jumătatea mandatului din Statele Unite, de la începutul lui noiembrie, vor fi un test. Dacă democraţii pierd controlul Camerei Reprezentanţilor, sprijinul economic şi militar pentru Ucraina va seca repede. (...) Şi în Europa, va trebui să vedem ce se va întâmpla dacă ne va lipsi gazul rusesc iarna viitoare. Ucraina ar putea să se trezească într-o situaţie foarte complicată. Putin o ştie prea bine", a declarat Housen.

UPDATE 04:00 "Au existat unele progrese" în discuţiile dintre Ucraina, Rusia, Turcia şi ONU pe tema exportului de cereale, afirmă Zelenski

Discuţiile dintre Ucraina, Rusia, Turcia şi Organizaţia Naţiunilor Unite pe tema exportului de cereale, care au avut loc la Istanbul, s-au încheiat, iar preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski a transmis că au existat ”unele progrese” şi că se depun eforturi considerabile pentru a restabili aprovizionarea cu alimente pe piaţa mondială, relatează news.ro.

"Întâlnirea cvadripartită dintre delegaţiile militare ale Ministerului Apărării din Turcia, Federaţia Rusă şi Ucraina şi delegaţia Naţiunilor Unite privind transportul maritim în siguranţă al cerealelor care aşteaptă în porturile ucrainene s-a încheiat la Pavilionul Kalender", a declarat Ministerul turc al Apărării, într-un comunicat.

UPDATE 03:00 Macron revizuieşte resursele militare pentru 2024-2030

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat, miercuri, că doreşte să revizuiască resursele militare ale Franţei pentru perioada 2024-2030. Macron a însărcinat Ministerul Forţelor Armate să elaboreze o nouă lege de programare militară, relatează Hotnews.

„În timp ce conflictele se intensifică, acum trebuie să ne reevaluăm ambiţiile”, a spus preşedintele francez.

UPDATE 00:00 Ucraina exclude cedarea de teritoriu Rusiei pentru încetarea războiului

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat că este exclusă cedarea unei părţi din Ucraina către Rusia pentru încetarea războiului. De asemenea, a afirmat că nu sunt discuţii în desfăşurare pentru pacea dintre cele două ţări.

„Obiectivul Ucrainei în acest război este de a ne elibera teritoriile, de a ne restabili integritatea teritorială şi de deplină suveranitate în estul şi sudul Ucrainei. Acesta este punctul final al poziţiei noastre de negociere”, a spus Dmitro Kuleba.

Zelenski afirmă cu Rusia a deportat 2 milioane de ucraineni

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că Rusia a deportat 2 milioane de persoane din Ucraina, acest lucru făcând parte din tactica sa.

„Al treilea punct este deportarea. Imaginaţi-vă doar acest număr: 2 milioane de oameni – atât de mulţi dintre oamenii noştri au fost deja deportaţi în Rusia. Câteva sute de mii sunt copii, dar nimeni nu poate ştii numărul lor cu precizie”, a spus Volodimir Zelenski.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

2 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

3 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene

4 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

5 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia